Top image

Český pohár - úspěch juniorek

28. 10. 2012

Volejbalový Český pohár juniorek a kadetek začal 27. a 28. října 2012 velkým dvoudenním turnajem všech přihlášených týmů v hale Slavie Hradec Králové. Z těchto týmů se kvalifikuje do hlavní soutěže 24 týmů, které jsou rozděleny dle výsledků do 3 skupin po 8 týmech.

Liberecký kraj zastupovaly týmy Beach Volley Vratislavice a TJ Turnov. Tým BV Vratislavice měl velmi těžkou základní skupinu, když v ní byly mimo Vratislavic jen extraligové týmy VK Slavia VŠ Plzeň, TJ Červený Kostelec a SK Slavia Kometa Praha.

Vratislavická děvčata v prvním zápase s plzeňským volejbalovým střediskem na začátku projevila zbytečný respekt a méně herních zkušeností. TJ Červený Kostelec je dlouholetý účastník extraligových soutěží mládeže a jeho herní kvalita je zřejmá. A tak první dva zápasy prohráváme 0:2. Nicméně se rozehráváme a po dobrém výkonu porážíme pražskou Slávii 2:0.

V další části turnaje už kompletní Vratislavice (z Prahy přijela studentka Petra Charyparová) postupně porazily týmy Bzence, Duchcova a Poličky. Během turnaje se projevila síla Vratislavic, kdy i zdánlivě ztracené sety (1:7, 8:17) nakonec vyhrály.

BV Vratislavice ve složení Bartoňová, Charyparová, Pokorná, Stašáková, Kvapilová, Vazačová, Svobodová, Kollertová a Patzaková se nakonec kvalifikovaly do druhé osmičky týmů soutěže.

TJ Turnov společně s týmy Střešovic, Plzně, Děčína, Přerova, Slavie HK, Karlových Varů a Červeného Kostelce jsou mezi nejlepšími týmy.