Top image

Juniorky - Český pohár - 3. kolo - Litvínov

2. 2. 2014

Víkend 1. a 2. února 2014 byl ve znamení 3. kola Českého poháru juniorek. Turnaj se konal v Litvínově.

Vyjeli jsme ráno v sobotu v 5.20 hod z Vratislavic a hned od 9 hod nás čekal těžký soupeř, Junior Brno KKY (nakonec celkově druhé). V 1. setu jsme udělali několik zbytečných chyb, které vycházely z nerozehranosti, nervozity. Nicméně v 2. setu vedeme 16:11, ale stačí kvalitní podání soupeře a rázem je to 16:16. My naopak podání kazíme v koncovce 2. setu, kdy soupeře začínáme tisknout. A pak přichází další naše nedorozumění a Brno nás těsně ožmoulalo 0:2. Velká škoda, je stále na čem pracovat.

Pak celkem v pohodě porážíme Benešov, Litomyšl a připravujeme se na domácí Litvínov (následně celkový vítěz turnaje). Dobrý, vyrovnaný volejbal, v prvním setu jen dotahujeme a ve druhém vedeme, ale obě koncovky setů bohužel těsně prohráváme.

Neděle začínáme zase pohodovým vítězstvím nad Kolínem, družstvo šlape jako hodinky. Pak se chystáme na Slavii Praha. Nic nepodceňujeme, výběr hřiště, kvalitní rozcvička a tak zaslouženě, s přehledem a bez vážnějších problémů vyhráváme 1. set. A pak rozzuřená nahrávačka soupeře mrskne lahví o zem, ta se rozlije po celém kurtu a čeká se na úklid a nakonec se odchází hrát na jiné hřiště. Zde se do správného rytmu nedostaneme, ani v tie-breaku. Volejbal je hodně o psychice, o týmu. A zdánlivé maličkosti rozhodují. Stále se máme co učit.

Konečné 4. místo (tzn. celkové 20 místo v ČR) není špatným výsledkem. Projevil se herní výpadek, kdy jsme nehráli pro vysokou nemocnost 2. kolo ČP. Nezaujatí pozorovatelé ale jasně hodnotili velký posun našeho týmu oproti kvalifikaci na ČP, která se hrála v září 2013. V Litvínově nás reprezentovaly: Adri Glaserová, Niky Patzaková, Radka Staňková, Terka Kvapilová, Eli Tichá, Kája Adamcová, Aneta Futerová, Míša Kocourová.

Příští, finálové kolo ČP se hraje v Přerově 1. a 2. března 2014. Chystáme útok na ještě lepší umístnění.

Fotky ve fotogalerii, podrobné výsledky v příloze.