Top image

Juniorky - Český pohár - 4. kolo Přerov

10. 3. 2014

Závěrečné kolo Českého poháru jak už je zvykem proběhlo 1. a 2. března 2014 v Přerově**. Je to sice dálka, vyjíždíme už v pátek, ale potkáme tady všechny týmy a tak nějak Přerov k závěrečnému kolu ČP patří.

V pátek páté vyjíždíme a kolem deváté přijíždíme do Přerova. Naštěstí bydlíme na zimáku v hotelu, ubytování tedy dobrý.

Ráno v sobotu jako první zápas potkáváme Moravskou Třebovou, která k nám spadla z vyšší skupiny. Zase trochu pochopitelná nerozehrannost a prohráváme první set v koncovce. Druhý set hrajeme tak, jak si představujeme a lehce vyhráváme. Tie break je nápor na nervy a bohužel v koncovce taháme za kratší konec. Celkově tedy 1:2 (-20; 14; -13). Pak porážíme Litomyšl s Vácou v sestavě v pohodě 2:0 (16; 13). Třetí zápas je asi kritický, Vrchlabí hraje perfektně a nám se

nedaří nic. Zpočátku s nima držíme krok, ale pak nás hlavně na síti rozeberou a dostáváme 0:2 (-16; -16). Spravujeme si chuť a náladu vítězstvím nad Kolínem 2:0 (8; 22). A jdeme na Slavii Praha, tradičního rivala. Ač oslabeni, rveme se a až v koncovce prohráváme první set. Ve druhém jsme zase my v koncovce lepší a v tie-breaku uměním a bojovností vyhráváme dramatickou koncovku, kdy nám fandí celá hala 2:1 (-20; 24; 14).

V neděli jdeme na Tábor, který také sestoupil z vyšší skupiny. Po vyrovnaném prvním setu odpadáme, prohra 0:2 (-18; - 10). V souboji o třetí místo v posledním zápase porážíme Benešov docela v pohodě 2:0 (16; 13). A tím získáváme v naší skupině nejlepší umístnění v ČP v letošní sezóně, 3. místo.

I ve velmi oslabené sestavě jsme uhráli nejlepší výsledek ze všech turnajů. A to Terka nemohla smečovat, Kája Adamcová a Karlos Barvínková nebyly s námi, Bára měla velkou tréninkovou přestávku. Takže znova velká pochvala, a jsem rád, že se domů jelo hodně zvesela.

Naše všechny výsledky v ČP: kvalifikace 23. místo, 1. kolo 21. místo, 2. kolo bez účasti (24. místo), 3. kolo 20. místo a 4. kolo 19. místo. Výsledky ukazují, že trénujeme dobře nebo lépe než ostatní, i když těch tréninků moc není.

Výsledky v příloze, fotky v galerii.