Top image

Juniorky v kvalifikaci Českého poháru 2014/15

1. 10. 2014

Juniorky absolvovali v sobotu 27. 9. 2014 kvalifikaci na Český pohár v Děčíně. Zápasy stručně komentuje trenér Jarda Bocheňský:

1. zápas VR - Šanov Teplice 2:1 (25:22, 18:25, 15:7)

  1. zápas VR - Karlovy Vary 0:2 (23:25, 17:25)
  2. zápas VR - Děčín 0:2 (11:25, 9:25)
  3. zápas VR - TU Liberec 0:2 (17:25, 25:27)

    První zápas se nám vydařil (podání dobrý, ale trochu slabší příjem, dobrá hra v poli a na síti) - úspěch -> výhra :)
    Ve druhém zápase s Karlovými Vary jsme v 1. setu navázaly na dobrou hru z prvního zápasu, ale bohužel koncovku jsme nedotáhly do vítězného konce. To se projevilo ve 2. setu, který jsme prohrály.
    Třetí zápas s domácím Děčínem byl pro nás katastrofou - na co jsme šáhly, to jsme zkazily. Po ostudné prohře 0:2 a ostudném uhrání dvaceti bodů ze dvou setů nás čekal poslední zápas s Techničkou. Po rozboru ostudného třetího zápasu a zamíchání sestavy (Jana Štolbová za Ráďu Staňkovou a Johy Bocheňská za Paty) jsme vstoupily do zápasu bojovně. Po prvním prohraném setu 17:25 jsme si ale řekly, že zkusíme tento vývoj zápasu dotáhnout do vítězného konce v náš prospěch. Ve 2. setu se vedení přelévalo z jedné strany na druhou a hra, kterou obě družstva předváděla se musela líbit všem zúčastněným. Nakonec se z vítězství radovalo družstvo Techničky, ke které se přiklonilo více štěstíčka, které, jak je známo, ke sportu patří.

Tímto bych chtěl všem poděkovat za předvedený výkon v tomto posledním zápase, po kterém mi i trenér TUL pogratuloval, že jsme od minulé sezony udělaly velký pokrok. To je pro mne velká výzva a doufám, že tuto porážku odčiníme v KP. Prohrály jsme se vztyčenou hlavou. Mé díky patří i rodičům Jany Štolbové a Adri Glaserové za dopravu a psychickou podporu, ale i Káje Brnové, která i přesto, že nehrála, jela s námi s úsměvem na tváři, aby posbírala nové zkušenosti!
Dík, Jarda