Samostatné tréninky - srpen - 1. část

1. 8. 2019

Už je srpen a je nezbytné trénovat na novou sezónu. Kdo bude trénovat vyskočí výš, bude rychlejší, bude lepší. Je to i prospěšná náplň dne, když jste doma. Kdo není doma, ale u příbuzných nebo babičky, seznamte je s tímto plánem, určitě Vás budou podporovat. Kdo je na táboře apod., zase seznamte s tréninkem vedoucí, najděte společný čas, kdy je možno tréninky dělat, a makejte! Určitě budete zajímavější, než všichni ostatní, kteří netrénují.

Program na první týden.

Cvičení je např. hluboké dřepy s výskokem, další cvičení jsou třeba kliky, cvičení na záda apod. Můžete použít cviky z naší rozcvičky.

Opakování znamená 12 až 20 dřepů (kliků apod), série znamená, když všech 6 cvičení uděláš, tak máš jednu sérii. Pomoc je ještě pod tabulkou.

PO Posilování – 6-8cvičení, 3-5sérií, 12-20 opakování, zátěž,
ÚT Výběh – vytrvalost – souvislý běh min. 25min., protahovací cvičení
ST Posilování – kruhové, 8-10 stanovišť, 3-4série, 20-30s každé cvičení
ČT Rychlost – nácvik startů, násobené odrazy (např. 10 max. odrazů do dálky, do výšky apod. za sebou) – celkem min. 100 odrazů
Výběh – volně min. 30 min (možno i kolo)
SO Ráno posilovna - 6-8cvičení, 3-5sérií, 10-15 opakování, zátěž Odpoledne – kolo, plavání, turistika
NE volno

příklady cviků: výstupy, výskoky na lavičku (schod, nízkou židli), kliky (na prstech), hluboký dřep, výskoky (i se zátěží), leh-sed, posilování zad, kotníkové výpony, výpady do stran, dřep – výskok do vzpažení,

Nakonec internet je všeho plný, i na našich stránkách v záložce metodika jsou nějaké hezké příklady cvičení.

Ať se daří, makejte, ať jsme dobrý tým.