BV Cup celostátní kadetky U17

21. 6. 2020

Celostátní kadetský pohár Vratislavice n. N. – kvalifikace 20. 6. 2020, hlavní soutěž 21. 6. 2020

Z kvalifikace až na celkové vítězství vystoupali kadetky Žaneta Foxová / Michaela Vlčkovácelostátním poháru ve Vratislavicích n. N. A nebylo to vůbec jednoduché. V sobotní kvalifikaci bylo 18 týmů (byly i 3 náhradní týmy) a nepřetržitý déšť. V nedělní hlavní soutěži bojovalo 16 týmů, a bohužel neustále celý den také pršelo. Tedy mimo finále a v boji o 3. místo. Takže klobouk dolů, před všemi kadetkami, skvěle zvládly sychravou tvář beachvolejbalu.

V hlavní soutěži jsme od čtvrtfinále viděli v podání nejlepších českých kadetských týmů krásné zápasy, velmi kvalitní výkony a beachvolejbal plný obětavosti a zápalu. Rozhodovalo se většinou až tie-breaku, týmy byly velmi vyrovnané. V opravdu velmi obtížných podmínkách obstáli i všichni trenéři a doprovod hráček. Byli nápomocni pořadateli a tak panovala na turnaji po celou dobu příjemná atmosféra. Všichni často potleskem oceňovali vynikající zásahy soupeřů. Finalistky turnaje dostaly mimo důležitých bodů do žebříčku ČVS, vítězné poháry, medaile, vratislavickébeach tílka a ceny od místních sponzorů. Nejvíce asi řeknou fotky a videa z turnaje.

Naše Vratislavické žákyně (jedni z nejmladších) na turnaji získaly cenné zkušenosti, které určitě zúroční v dalších letech. V hlavní soutěži hrály z BV Vratislavice Nela Rychnová, Jasmína Herešová a Natálie a Mariana Ďuroňovy. V kvalifikaci hrály Anička Daňhelová, Julie Dousková a Klárka Beránková, Ella Sedlaříková.

Děkujeme všem za účast a na shledanou příští rok, určitě bude lepší počasí.

Přesné výsledky zde

Fotky ze sobotní kvalifikace zde.

Fotky z nedělní hlavní soutěže zde

Videa z neděle zde

Jan Kvapil