Finálový turnaj ml. žákyň

7. 3. 2020

Už vlastně o jarních prázdninách v sobotu 7. 3. 2020 jsme odehráli poslední turnaj krajského přeboru mlaších žákyň. Turnaj se odehrál v Novém Boru. Náš klub měl zase 2 týmy v tunaji a i když některá děvčata byla už s rodiči na prázdninách, se sestavením týmů nebyl problém, v jednom týmu jsme i střídali. Vždyť na tréninky chodí vždy okolo 24 děvčat.

Na turnaje proto často máme týmy s různým složením. Většina děvčat začala s volejbalem nedávno a tak si rozvíjíme a stabilizujeme základní herní návyky a dovednosti.

"A" tým v 3. lize krajského přeboru a v úplně novém složení (N. Bicanová, T. Brožová, A. Stelzerová, H. Dousková) nadchl mě i publikum svojí bojovností, nadšením a zápalem. To nakonec přineslo vítězství nad Bižutérií Jablonec n. N a v těžké skupině krásné 3. místo.

"B" tým (T. Najmonová, A. Hofrichterová, V. Kirschnerová, E. Pradeová a V. Vítová) pravidelně střídal a v 4. skupině krajského přeboru porazil soupeře (Ještědská LBC "B", Slovan Varnsdorf "B", Dukla LBC "B") a remizoval s Novým Borem "B", což děvčatům přineslo nádherné vítězství ve skupině.

Z 18 týmů v této krajské soutěži skončil "A" tým na 12. místě a "B" tým na 16. místě. Ve hře našich děvčat je mnoho nepřesností, chyb, ale úsilí a nadšení každého dělá divy a děvčata se rychle zlepšují a pomalu smazávají pozdější začátek trénování volejbali.

Úspěšný turnaj jsme zakončili malinkou oslavou v italsko-novoborské cukrárně - to jsme ještě nevěděli, že beach kemp v Itálii bude kvůli koronaviru zrušen.

Fotky ve fotogalerii.

Jan Kvapil