Vratislavický letní pohár ženy 2021

21. 8. 2021

Týden po mužích se ve Vratislavicích n. N. sešly i ženy. Znova v kvalitní účasti. A některé musely už v pátek, kdy 10 týmů hrálo o 6 postupových míst v kvalifikaci o sobotní hlavní soutěž. Byly to perné boje, zvláště domácí Vtípilová, Mišková si vybraly své smolné chvíle, prohrály dvakrát v tie-breaku vždy tím nejtěsnějším rozdílem. Rád zveřejňuji naprosto skvělý fair play přístup všech hráček, které řešily sporné situace vždy vzájemnou dohodou.

To samé nutno ocenit i v hlavní soutěži, parádní příklad pro mládež a další. První zápasy v sobotní hlavní soutěži v skupinách byly až na výjimky celkem jednoznačnější. Ale pak to začalo. Napínavé boje o první a třetí (postupové) místo ve skupinách, prostě nebylo utkání, které by bylo jednoduché. V dalším kole byl nejnapínavější sesterský souboj Příhodových a jejich spoluhráček, který skončil v tie-breaku 15:13.

V semifinále nakonec proti sobě hrály Lorenzová, Hynková v. Křížová, Makovcová, druhé semi bylo Pluhařová, Dostálová v. Lišková, Marková. Obě tyto semifinále byly nádhernou bitvou se skvělými výkony všech hráček, obě semi končily tie-breaky. Následně ve finále Pluhařová s Dostálovou obstály proti naplno bojujícím Lorenzové, Hynkové, Lišková s Markovou si vybojovaly 3. místo. Znova jsme viděli parádní beachvolejbal.

Turnaj byl určitě dobrou přípravou na MČR nebo kvalitním zahráním si. Hráčky byly spokojeny s ovocem zdarma i na kvalifikaci, finalistky dostaly medaile, poháry, beach tílka a ceny sponzorů. Děkujeme všem hráčkám za účast, ještě jednou oceňujeme fair-play jednání hráček, těšíme se na další setkání.

Kvalifikace i hlavní soutěž proběhla za parádního počasí a podmínek.

Fotky finalistek najdete zde

Jan Kvapil