Top image

Itálie 2014 - souhrn

26. 9. 2014

Jako každý rok začátkem května (od 2. do 11. května 2014) vratislavický beachvolejbalový klub ve spolupráci se ZŠ Vratislavice n. N. zorganizoval beachvolejbalový kemp v italském Bibione Pineda pro školní mládež i dospělé.

Věková skladba hráčů byla velmi pestrá, od malých míčovek (8 let) až po zralé beachvolejbalové matadory. Na kempu bylo 11 tréninkových skupin, složených z lidí převážně z Vratislavic, Liberce a Jablonce, ale i z Nového Boru, Turnova, Prahy, Telče, Sokolova a Karlových Varů. Rekordní účast 113 lidí dosvědčuje, že vratislavický klub už má své pevné postavení v českých beachvolejbalových kruzích.

Trénovalo se na 8 výborně připravených kurtech, k dispozici byl trenér specializovaný na fyzickou přípravu, masérka s bohatými zkušenostmi ohledně kinesiotapingu, kuchařka s pomocníkem a hlavně 8 profesionálních trenérů.

Počasí přálo tréninkům i doprovodným programům, trénovali jsme celých 8 dní, většinou dvou až třífázově a postupně se zlepšovali ve všech činnostech. Zájemci navštívili historické Caorle i Benátky, italské venkovské trhy a závěr kempu oslavili tancem na italské diskotéce.

Rád bych poděkoval rodičům za pomoc přímo v Itálii i doma při přípravách, trenérům, kteří odvedli kvalitní a náročnou práci, kuchařce, protože nám vždy chutnalo a samozřejmě všem hráčkám a hráčům za jejich aktivitu a spolehlivost. Stovky fotek jsou na www.beachvratislavice.cz a věřím, že jsme se v Itálii nejen volejbalově a fyzicky zlepšili, ale že vznikla i nová přátelství a skvělé zážitky.