Top image

Žákyně v Českém Poháru

20. 9. 2015

Český pohár žákyň je celorepubliková volejbalová soutěž s účastí nejlepších týmů v ČR a do letošního ročníku se přihlásilo celkem 52 družstev! Školní klub BV Vratislavice v pátém roce svého působení poprvé postavilo svůj tým do této velké soutěže. Ano, děvčata, která začala v třetí třídě s volejbalem, jsou nyní prvním rokem v kategorii starších žákyň a začínají sbírat zkušenosti s těmi nejlepšími** v ČR.

O víkendu 19. a 20. září 2015 odehrál 1. kvalifikační turnaj v Kralupech n. Vltavou. Ve své skupině naše výrazně nejmladší a nejmenší tým se potkal opravdu s nejlepšími. Hned první zápas byl proti celkovému vítězovi v minulém roce, extraligovému Olympu Praha. Favorita celé soutěže jsme potrápili a byli opravdu kousek od senzačního vítězství ve 2.

setu, kdy jsme vedli 23:22 (hraje se do 25 bodů) a měli míč nahraný na další bod. Bohužel naše nezkušenosti rozhodly v náš neprospěch, celková prohra 0:2. Následně porážíme krajského rivala z Nového Boru 2:0 a prohráváme s Duklou Liberec 0:2, kdy se Dukla zvláště v prvním setu oprávněně bála o své vítězství. Do 2. setu a dalších zápasů nenastupovala už zraněná Kačka Dlouhá.

V neděli prohráváme s Kralupami (celková vítěz skupiny) 0:2 a v posledním zápase bojujeme o další možné vítězství s Mikulova Praha v tie-breaku. Díky především kvalitnímu podání soupeře nakonec prohráváme 1:2. Z těžkého turnaje jsou nejcennější získané zkušenosti a impulsy do dalších tréninků.

Celkové pořadí: 1. Kralupy, 2. Olymp Praha, 3. Mikulova Praha, 4. Dukla Liberec, 5. BV Vratislavice, 6. Nový Bor. Děkujeme za pomoc s dopravou MO Vratislavice.

BV Vratislavice: K. Mráčková, K. Dlouhá, N. Absolonová, V. Drechslerová, N. Valentová, A. Peřinová, A. Wondráková, L. Máchalová, K. Čermáková.