Český pohár Vratislavice n. N. U18

3. 6. 2023

Beach Volley Vratislavice n. N. pořádali 3. 6. 2022 celostátní Český pohár U18. Páteční kvalifikace na hlavní soutěž ukázala mnoho bojovných utkání v celkem dobrých povětrnostních podmínkách s mírným větrem. Do hlavní soutěže postoupilo 7 týmů.

V sobotu, v hlavní soutěži pro 16 týmů nám počasí přálo, po celý turnaj bylo takřka ideální beachové počasí. Hlavní soutěž byla ve skupinách vyrovnaná, v jedné skupině rozhodoval jeden míč o postupu do play-off. První kola play-off proběhla bez překvapení, urputně o každý míč se bojovalo v semifinále, boji o třetí místo i ve finále.

Parádní beachvolejbal předváděly po celý turnaj celkové vítězky Nela Kinterová/Magdaléna Böhmová, když ve finále porazily pár Barbora Márová/Julie Novotná. Třetí místo vybojovaly v napínavém tie-breaku Monika Kleiblová/Kateřina Brunclíková. Z domácích týmů vybojovaly Natálie a Mariana Ďuroňovy hezké 5. místo, Klárka Jachanová s Ivčou Linhartovou obsadily 13. místo.

V kvalifikaci i hlavní soutěži hráčky ocenily zajištěné otáčení skóre, regionální limonády Kitl, pro každého pamětní nebo vítězné medaile, poháry, věcné ceny právě od společnosti Kitl a Preciosa.

Fotografie od Štěpána Patery a Vendy Řezníčková najdete zde: Štěpán01, Štěpán02, Štěpán03, Štěpán04, Vendy01, Vendy02

Bylo příjemné slyšet, že se pořadatelství líbilo a že se hráčky do Vratislavic n. N. rády vracejí a příště určitě přijedou. Jan Kvapil