Vratislavický letní pohár ženy 2023

19. 8. 2023

Vratislavický letní pohár žen se neustále snaží o pověst oblíbeného turnaje. Snad to platilo i v pátek a sobotu (18. a 19. 8. 2023).

Vždy sladký meloun a banány pro hráčky zdarma a zajištěné otáčení skóre se v horkém počasí hráčkám hodilo. A pro každého v hlavní soutěži jsme připravili regionální odměny. Prostě máme radost s plného obsazení turnaje. A potěšení nám také svojí účastí na turnaji dělají mladé domácí hráčky.

Už od kvalifikace se hrály velmi napínavé souboje. V kvalifikaci a hlavní soutěži se odehrálo celkem 24 tie-breaků. Celkové prvenství si z Vratislavic n. N. nakonec zaslouženě odváží Anna Křížová/Lucie Grančaiová, když v krásném napínavém finále v tie-breaku udolaly tým Valentýna Hynková/Alžběta Skopová. Z kvalifikace až na třetí místo dokráčely velmi mladé Lenka Veselá/Tereza Studená, když porazily v boji o bronz Laura Kubištová/Eliška Trněná.

Z domácích týmů, které trénují ve Vratislavicích častěji, byly úspěšné Lenka Mrázová/Vedrana Ajdin Stříbrná (9. místo), ale hlavně sestry Ďuroňovy, které jako kadetky mezi ženami prohrály v kvalifikaci těsně až v tie-breaku 13:15 (20. místo).

První tři týmy dostaly medaile, poháry a ceny sponzorů (#Konrad, #Kitl, #zažijvratislavice). Počasí nádherné, slunečné. Někteří využili, že turnaj je součástí Vratislavických slavností (různé druhy občerstvení, koncerty (Pokáč, Anna K.).

Velké poděkování za profi fotky od Vaška Kohelky a všem hráčkám za fair-play jednání při hře, které je správným příkladem chování. Moc se těšíme na další setkání.

Foto Kohelka zde

Vratislavice foto zde

Jan Kvapil